City as a Dinning Room

Size: 15,700 sq.ft. + 10,000 sq.ft. Exterior Space

The city is a dining room, people come together in public spaces to buy, eat and to be with others. This act of gathering is simply not available in our small condo dwelling.

The Post Office located at 1117 Queen Street West has occupied this plot of land for over 100 years. The building has never been converted or transformed; it has always served as a post office. However, a post office who’s outer shell has been neglected and damaged over time, and time is starting to show. This building was a reflection of connecting people together through mail, in which this building should continue to connect people together, but through food.

An integration of old and new elements brings the space alive in a minimalist style that compliments an industrial but warm atmosphere powered by natural light. This space is designed to reflect what’s being sold, the consumer can meet the producer and the materials are what they are. The materials are real and raw and not disguised. Old and new are allowed to exist together in what reads as one and with its acceptance of the materials, the interior will achieve a simple air of authenticity.

rendering of the cafe inside the market rendering of the cafe inside the market rendering of the cafe inside the market rendering of a bar found inside the market rendering of seating for guests found inside the market rendering of the fish section of the market rendering of the wine cellar found inside the market an architectural model of a redesigned post office that's been converted into a market an architectural model of a redesigned post office that's been converted into a market Floor plan of the first floor Floor plan of the second floor Floor plan of the third floor